Startsidan Om oss Fotogalleri Medlemskap Kalender Artiklar Länkar Kontakta oss

Är du intresserad av att bli medlem?

Är du intresserad av att bli medlem i Fronthistoriska Föreningen? Då går det bra att kontakta oss via hemsidan eller vår sida på Facebook. Vi ser gärna att du skriver några rader och berättar lite om dig själv och att vi sedan får möjlighet att träffa dig under t ex en fika. Det går även bra att kontakta oss direkt i samband med ett publikt event. Därefter kan du komma att erbjudas ett provmedlemskap som ger dig möjlighet att delta på våra aktiviteter under 1 år. Som provmedlem erlägger du ingen medlemsavgift och vi kräver inte heller att du skall hålla dig med en egen uniform och utrustning. Trivs du med oss och vi med dig kan du efter avslutat provmedlemskapet beviljas fullvärdigt medlemskap.
Läs mer om föreningen här.
  • Du skall ha fyllt 18 år.
  • Du skall ha ett genuint historiskt intresse och dela vår målsättning om att alltid eftersträva högsta möjliga nivå på den materiel vi använder till hur vi genomför våra aktiviteter.
  • Du skall vara i kondition att klara av fysiska utomhusaktiviteter (som emellanåt kan vara ganska krävande) och framför allt visa ett intresse av att vilja genomföra dem.
  • Du skall själv kunna hålla dig med en uniform och utrustning som uppfyller våra krav och vi ser helst att du är "komplett" inom 6 månader efter inträdet som fullvärdig medlem.
  • Du skall utan förbehåll vara beredd att följa våra verksamhetsregler.
FHF är en opolitisk förening och att öppet sympatisera eller aktivt stödja en rörelse som ägnar sig åt rasism, historierevisionism eller våld är inte förenligt med ett medlemskap.

Som medlem erlägger du en årsavgift på 400 kr och dessa pengarna går i första hand till att bekosta gemensam materiel. Efter inbetald medlemsavgift är du fullvärdig medlem och ges bl a tillträde till FHF:s medlemsforum.

Vi rekommenderar dig som är intresserad av att börja i Fronthistoriska Föreningen att INTE köpa på dig en uniform och utrustning innan du skickar in en medlemsansökan. Av erfarenhet vet vi att nya medlemmar alldeles för ofta har fått uppgradera sådant som de tidigare har köpt vilket både är tråkigt och kan bli onödigt dyrt. Som nybliven medlem kommer du att få hjälp med att införskaffa allt som krävs i enlighet med våra krav.

Har du frågor rörande föreningen eller hobbyn i allmänhet är du välkommen att kontakta oss med dessa. Vi avser att besvara alla frågor och medlemsansökningarna så fort vi kan. Det går också bra att ta kontakt med oss direkt i samband med ett publikt event.


Foto: Dick Abrahamsson